Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-05-09@01:38:35 GMT

چرا توان نظامی ایران بالاتر از اسرائیل است؟

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۸۷۵۰۶

چرا توان نظامی ایران بالاتر از اسرائیل است؟


رویداد۲۴ بر اساس رنکینگ بین المللی رتبه ایران از نظر نیرو‌های نظامی در وبسایت گلوبال فایر پاور در سال ۲۰۱۸، رتبه ۱۴ و رتبه اسرائیل رتبه ۱۸ ام است. در این رنکینگ جهانی رتبه اول به آمریکا و بعد از آن به روسیه، چین، هند، فرانسه و بریتانیا تعلق دارد. جالب است بدانید مصر در رتبه ۹ قرار گرفته و عربستان در رتبه ۱۵ قبل از اسرائیل.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پاکستان و کره شمالی با داشتن کلاهک‌های هسته‌ای در رتبه ۱۵ و ۲۵ بعد از ایران و اسرائیل قرار گرفته اند. آخرین کشور در این رتبه بندی کشور بوتان در رتبه ۱۳۶ ام است.   مایکل پک ستون نویس نشنال اینترست یادداشتی نوشته و در آن نیرو‌های نظامی ایران و اسرائیل را با هم مقایسه کرده است.   اورشلیم پست در یادداشتی درباره رتبه بندی کشور‌ها بر اساسی قدرت نظامی شان نوشته: این سومین سالی است که اسرائیل در سایت گلوبال فایر پاور نزول رتبه را تجربه کرده است. این در حالی است که در سال ۲۰۱۶ رتبه اسرائیل ۱۱ ام جدول بوده. ایران نیز از رتبه ۲۰ در سال ۲۰۱۷ به رتبه ۱۳ در سال ۲۰۱۸ ارتقا پیدا کرده است.   نویسنده یادداشت نشال اینترست نحوه رتبه بندی کشور‌ها را تحلیل گرفته و گفته: بر اساس آنچه خود وبسایت توضیح داده، این رتبه بندی بر اساس ۵۵ شاخص مستقل تنظیم شده است.
وبسایت در ادامه توضیح داده که رتبه‌ها با طیف وسیعی از عوامل منطبق شده اند. برای مثال این رتبه بندی تنها بر اساس تعداد سلاح‌های موجود در انبار اسلحه کشور‌ها نیست بلکه بر تنوع سلاح‌ها نیز متمرکز شده است.
این رتبه بندی همچنین کشور‌های موسوم به جهان اول، دوم و سوم را نیز از هم تفکیک کرده به کشور‌های عضو ناتو امتیاز «جنگ نیابتی بر روی کاغذ» را هم اعطا کرده است. دیگر عوامل تعدیل کننده میتواند جغرافیا، صنعت، منابع طبیعی، نیروی انسانی و قدرت مالی کشور‌ها باشد.
نویسنده این یادداشت به نقش رهبری سیاسی و نظامی در برتری ارتش کشور‌ها اشاره کرده و مدعی شده شاید برخی سیاست مداران نقش رهبری سیاسی و نظامی را فراموش کرده باشند، اما این همان فاکتوری است که اسرائیل را با قاطعیت از ایران برتر ساخته است.
گلوبال فایر پاور در توضیحات وبسایت خود نوشته «انبار‌های سلاح هسته‌ای کشور‌ها در فاکتور‌های مورد بررسی به حساب نیامده اند (احتمالا به دلیل مخفی بودن تعداد کلاهک‌های انبار شده در هر کشور)، اما امتیاز قدرت هسته‌ای به کشور‌هایی که به نوعی مظنون به داشتن سلاح هسته‌ای هستند یا به عنوان قدرت هسته‌ای شناخته میشوند داده شده است.»
اسرائیل از جمله کشور‌هایی است که به عنوان قدرت هسته‌ای در جهان شناخته میشود در حالی که ایران از این امتیاز برخوردار نیست و به نظر نمیرسد در آینده نزدیک نیز قصد تولید بمب اتم داشته باشد.
نشنال اینترست با همه این توضیحات، بررسی‌های سایت گلوبال فایر پاور را مبهم خوانده و گفته این سایت از فاکتور‌های سنتی و قدیمی برای مقایسه کشور‌ها استفاده کرده. برای مثال ایران ۸۲ میلیون جمعیت دارد و نیروی نظامی آن به طور بالقوه ۴۷ میلیون نفر برآورد شده است در حالی که اسرائیل ۸.۳ میلیون جمعیت با ۳.۶ میلیون ارتش آماده به خدمت دارد. ایران تقریبا ۱۰۰ برای اسرائیل وسعت سرزمینی دارد و مقدار نفت ذخیره شده اش بسیار بیشتر از اسرائیل است. بر اساس آمار‌های این وبسایت ایران ۹۰۰ هزار نیروی وظیقه و پرسنل نظامی دارد و اسرائیل ۶۱۵ هزار نفر. با این حال تعداد تانک و هواپیمای نظامی ایران بسیار کمتر از اسرائیل است.   یادداشت نویس نشنال اینترست به این نتیجه رسیده که هر کس وبسایت گلوبال فایر پاور را بررسی کند به سرعت متوجه میشود که رنکینگ ارتش کشور‌ها با این فاکتور‌ها کار احمقانه ایست چرا که بسیاری از شرایط حاکم بر ارتش‌ها را نادیده گرفته است.   نویسنده این یادداشت مدعی شده در حالی که ایران ارتشی بزرگتر، جمعیتی بالاتر و نیروی نظامی بیشتری دارد، این نیرو در درگیری با اسرائیل نمیتواند به کمکش بیاید چرا که دو کشور مرز مشترک ندارند و این بدان معناست که ارتش بزرگ ایران در جنگ احتمالی میان ایران و اسرائیل به کارش نخواهد آمد.   پیش از این نشنال اینترست توان نظامی ایران و اسرائیل را مقایسه کرده و قدرت ارتش اسرائیل را بیشتر از اینکه جنبه حقیقی داشته باشد دارای آثار روانی خوانده بود.   در گزارشی که تیر ماه سال گذشته نشنال اینترست منتشر کرد ه بود تعداد و نوع جنگنده ها، زیردریایی‌ها و موشک‌های اسرائیل مورد بررسی قرار گرفته و آن‌ها را در مبارزه با ایران بی اثر یا با اثر محدود توصیف کرده بود. لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک برچسب ها: رویداد24 ، جنگ ایران و اسرائیل ، مقایسه توان نظامی ایران و اسرائیل ، ایران و اسرائیل ، درگیری ایران و اسرائیل سرگرمی

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 جنگ ایران و اسرائیل ایران و اسرائیل درگیری ایران و اسرائیل گلوبال فایر پاور ایران و اسرائیل نشنال اینترست رتبه بندی نظامی ایران کشور ها بر اساس هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۸۷۵۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صف خرید پهپادهای ایرانی؛ پس از موفقیت در میدان | گزارش مهم یک پایگاه تحلیلی نظامی

به گزارش همشهری‌آنلاین، پایگاه تحلیلی نظامی «Breaking Defense» در گزارشی به ارزیابی یکی از پیامدهای جهانی عملیات موشکی پهپادی «وعده صادق» پرداخته و آورده است باوجود همکاری و مقابله گسترده چند کشور در کنار اسرائیل با تسلیحات پرتاب شده تهران اما علاقه جهانی به پهپادهای ایرانی رو به کاهش نیست و تحلیلگران می‌گویند بازار پراشتیاقی در سراسر جهان برای دسترسی و خرید پهپادهای به نسبت ارزان و کارآمد ایران وجود دارد.

نویسنده گزارش تصریح کرد: شاید اسرائیل و متحدانش توانسته باشند با تعداد زیادی از ۳۰۰ پهپاد و موشکی که ایران در حمله بی‌سابقه خود به اسرائیل پرتاب کرد، مقابله کنند اما به نظر کارشناسان این امر مشتریان پرنده‌های بدون سرنشین تهران را منصرف نکرده است.

«فابیان هینز» پژوهشگر دفاعی و نظامی در موسسه بین المللی مطالعات استراتژیک، معتقد است: بیشتر کشورهایی که به پهپادهای ایرانی علاقه مند هستند، می‌خواهند از آنها در مقابل دشمنان توانمندی همچون آمریکا و اسرائیل استفاده کنند. برای این کشورها قابلیت‌های دشمنان پیشرفته‌ همچون ایالات متحده در رهگیری این تسلیحات چندان نگران کننده نیست. پهپادهای تهاجمی ایرانی کارایی خود را به خوبی اثبات کرده‌اند.

«ساموئل بندت» کارشناس هوش مصنوعی و سیستم‌های بدون سرنشین در اندیشکده CNA در واشنگتن نیز عنوان داشت که مخالفت‌های اسرائیل هم بر بازار فروش ایران به‌ویژه به کشورهایی که به دنبال اتخاذ رویکرد سیاسی و نظامی مستقل از غرب هستند، تأثیر نخواهد گذاشت.

این گزارش با بیان جزئیاتی از تعداد و نوع پهپادها و موشک‌های مورد استفاده ایران در «وعده صادق» مدعی شد که ایران ۱۷۰ پهپاد شاهد ۱۳۱ و شاهد ۱۳۶ را در کنار بیش از ۳۰ موشک کروز و بیشتر از ۱۲۰ موشک بالستیک به سمت اهدافی در اسرائیل شلیک کرد. طبق این تحلیل، در سال‌های اخیر خانواده پهپادهای شاهد به دلیل استفاده موفق در چند سناریوی عملیاتی توجه گسترده‌ای را در جهان به خود جلب کرده‌اند که مهمترین محل نمایش آن‌ها در اوکراین بوده است.

«ژان مارک ریکلی» رئیس بخش ارزیابی ریسک‌های جهانی و نوظهور در مرکز سیاست‌های امنیتی ژنو هم به Breaking Defence مدعی شد: اوکراین ویترین قدرتمندی را برای پهپاد شاهد ارائه کرد ضمن آنکه حتی اگر این پهپادها در حمله به اسرائیل شکست خورده باشند، آن ها اثبات کردند که هزینه قابل توجهی را به طرف مقابل تحمیل می‌کنند.

وی تصریح کرد: استفاده از موشک‌های گران‌قیمت برای نابودی این پهپادهای ارزان هزینه زیادی را به بار می‌آورد مهمتر آنکه توانمندی‌های مدافع را از بین می‌برد. در مورد اسرائیل هم انهدام پهپادها هزینه‌ای بیشتر از پهپادها را در بر داشت.

ریکلی با بیان اینکه محاسبه فوق، پهپادهای ایران را برای بسیاری از خریداران بین المللی جذاب کرده است، افزود: بازار بالقوه ایران شامل کشورهایی می‌شوند که از سوی غرب تحریم شده‌اند یا هراسی از تحریم آن‌ها ندارند و مایل هم نیستند شرایط غربی‌ها هنگام فروش تسلیحات را بپذیرند.

طبق این گزارش، علاقه به خرید پهپادهای ایرانی حتی پس از بحث‌ها و انکارهای فراوان در مورد استفاده روسیه از این پرنده‌ها علیه اوکراین بیشتر هم شد. چند ماه بعد از آن یک مقام ارشد ایرانی اعلام کرد که ۲۲ کشور به خرید پهپادهای ساخت ایران ابراز علاقه کرده‌اند. «یوآو گالانت» وزیر دفاع اسرائیل هم در ماه فوریه مدعی شد که ۵۰ کشور در حال مذاکره با تهران برای خرید موشک و پهپادهای این کشور هستند.

حتی یکی از کارشناسان «بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها» هم عنوان داشت که «اکنون پهپادهای ایرانی در چهار قاره آسیا، آفریقا، اروپا و آمریکای جنوبی در میدان عملیات حضور دارند.»

این گزارش در زمینه رقبای ایران در بازار پهپادها نیز آورده است: تحلیلگران پهپادهای ایرانی را راه حلی کم هزینه‌تر می‌دانند. ... با اینکه چین در صدر صادرات حوزه پهپاد قرار دارد اما کارشناسان می‌گویند که ایران فراتر از پکن است و رقبای اندکی هم در بازار خاص خود دارد.

هینز در این رابطه تاکید کرد که ایران در رده پهپادهای برد بلند، جنگی و انتحاری کارآمدی اثبات شده‌ای دارد. ضمن آنکه در واقعیت هم شرکت‌های چندانی در این بازار مطرح هستند.

طبق تحلیل فوق، وقتی بسیاری از کارشناسان برای نخستین بار با گزارش‌هایی در مورد وابستگی روسیه به پهپادهای ایران برخورد کردند، شگفت‌زده شدند.

کد خبر 849636 منبع: ایرنا برچسب‌ها ایران و اسرائیل هواپیما - پهپاد خبر ویژه اسرائیل

دیگر خبرها

  • وزیر دفاع آمریکا: همچنان مخالف هرگونه عملیات نظامی گسترده در رفح هستیم
  • لفاظی وزیر دفاع آمریکا علیه ایران
  • ادعای وزیر دفاع آمریکا: ایران همچنان یک تهدید برای کل منطقه خاورمیانه است
  • رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش : هرکسی عاشق ایران است، هرچه در توان دارد، برای جوانی جمعیت پای کار بیاورد
  • ایران در این پایگاه مخفی برای حزب الله لبنان پهپاد می سازد؟ | جزئیات ادعای تلگراف
  • تلگراف: حزب‌الله با حمایت ایران امنیت را از اسرائیل گرفته است
  • نتانیاهو: پیشنهاد حماس با خواسته‌های ضروری ما فاصله داشت / اجازه نمی‌دهیم حماس توان نظامی‌اش را بازیابد
  • در کلاسی بالاتر از لیگ ایران: ماشاریپوف و بلانکو
  • روایت خبره نظامی آمریکایی از تبادل آتش ایران و اسرائیل
  • صف خرید پهپادهای ایرانی؛ پس از موفقیت در میدان | گزارش مهم یک پایگاه تحلیلی نظامی