Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@13:35:22 GMT

جنگ 33 روزه توازن قدرت را به نفع مقاومت تغییر داد

تاریخ انتشار: ۳۱ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۸۹۳۳۸

جنگ 33 روزه توازن قدرت را به نفع مقاومت تغییر داد

بیروت-ایرنا-ژنرال «عبدالرحمن شحیتلی» معاون پیشین ستاد مشترک و عملیات ارتش لبنان در گفت و گو با ایرنا تاکید کرد که مهمترین رهاورد جنگ 33 روزه، تغییر توازن قدرت به نفع مقاومت و افزایش بازدارندگی به نفع لبنان است.

گفت و گو با شحیتلی که از فرماندهان ارتش لبنان در زمان جنگ 33 روزه بود به مناسبت دوازدهمین سالگرد این جنگ صورت گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی در این گفت و گو به بررسی شرایط و دلایل آغاز جنگ، رخدادهای میدانی و پیامدهای استراتژیک و نظامی آن پرداخت.

**آغازگر جنگ اسرائیل بود یا حزب الله؟

شحیتلی تصمیم به آغاز جنگ سی و سه روزه را نه از سوی طرف لبنانی، بلکه آن را تصمیم از پیش گرفته شده از طرف اسرائیلی ها دانست و گفت: 10 روز پیش از عملیات اسیر گرفتن دو سرباز اسرائیلی، میان دو طرف در دشت «خیام» و تپه های «شبعا» آتش توپخانه ای رد و بدل شد و در نتیجه آن فرمانده رژیم صهیونیستی در کمتر از 15 دقیقه تهدید به بمباران بیروت کرد. این تصمیمی نبود که یک فرمانده میدانی در یک ربع بتواند خودش اتخاذ کند، بنابراین من با توجه به مسئولیتم، فورا این تهدید را به مقام های لبنان و مقاومت اسلامی منتقل کردم.
وی افزود: برادر «وفیق صفا» از مقام های ارشد حزب الله به من خبر داد که در صورت چنین اقدامی از سوی صهیونیست ها، مقاومت هم ظرف 15 دقیقه «حیفا» را زیر آتش خود خواهد گرفت. بنابراین در آن روز توانستیم، جلوی اسرائیل را در گستردش دادن این حادثه بگیریم و نماینده مقاومت هم به من گفت که ما به حرف شما احترام می گذاریم و اعلام آتش بس می کنیم.
این فرمانده عالی رتبه پیشین ارتش لبنان، در ادامه گفت که 10 روز بعد در روز چهارشنبه 12 ژوئیه 2006 حزب الله بر سر راه اسرائیلی هایی که در خط مرزی حرکت می کردند، کمین گذاشت و در جریان یک درگیری 2 نظامی آنها را به اسارت در آورد تا در عملیات تبادل اسرا با رژیم صهیونیستی از آنها استفاده کند.
شحیتلی اذعان داشت که این عملیات برای نخستین بار نبود که اتفاق می افتاد و نیروهای مقاومت با فرمان قبلی، چند بار دست به چنین عملیات هایی زده بودند مانند عملیات چند ماه پیش از آن در منطقه «الغجر»، اما هیچ بار به جنگی گسترده و در این سطح منجر نشده بود.
ژنرال لبنانی خاطرنشان کرد که نمایندگان نیروهای سازمان ملل متحد بلافاصله با او تماس گرفته و از او خواستند تا با پادرمیانی، دو نظامی اسرائیلی را از مقاومت گرفته و به صهیونیست ها بازگرداند، اگر نه اسرائیل علیه لبنان جنگ راه می اندازد، اما پاسخ «سیدحسن نصرالله» دبیرکل حزب الله لبنان صریح و روشن اعلام شد که این نظامیان به اسرائیل تحویل داده نمی شوند مگر از طریق مذاکرات و بازگشت اسرا با نظارت یک طرف سوم.

**تخریب بیشتر به خاطر ناتوانی از شناسایی اهداف

این کارشناس مسائل نظامی و استراتژیک لبنانی، معتقد است که رژیم صهیونیستی در طول 33 روز با تمام بمباران هایش، نتوانست از آمادگی مقاومت بکاهد، و این یعنی مؤلفه «اطلاعات» نزد آنها قادر نبود اماکن، حجم و چگونگی پراکندگی نیروهای مقاومت در جغرافیای سرزمین لبنان را شناسایی کند و از این رو بود که اقدام به ویرانی ها و تخریب گسترده کرد.
شحیتلی اضافه کرد: دشمن صهیونیستی خود را پس از 33 روز در برابر یک جنگ بی پایان و بی سرانجام و بی نتیجه دید؛ جنگی که به افزایش محبوبیت مقاومت نزد مردم لبنان و وارد آمدن شوک به داخل جامعه اسرائیل و جامعه جهانی منجر شد چرا که روی ایجاد شکاف میان مقاومت و جامعه لبنانی حساب بازکرده بودند، اما برعکس تصور آنها، مردم همه طوایف لبنانی، مقاومت را تحسین کردند و جنوب را در آغوش گرفتند.

**نتایج جنگ 33 روزه برای صهیونیست ها

ژنرال لبنانی در ادامه گفت و گو با ایرنا با بیان این که پس از جنگ سال 2006 رژیم صهیونیستی دیگر از نظر روحی و حتی امکاناتی، نمی توانست روی به جنگ بیاورد، تاکید کرد:گفتمان اسرائیلی ها قبل و بعد از جنگ 33 روزه تغییر کرد، و آنها دیگر قادر به تهدید با جنگ نبودند چرا که می دانستند، هزینه زیادی باید بابت آن بپردازند.
از نظر شحیتلی در یک سنجش، روحیه، عزم و قدرت طرفداران مقاومت با صهیونیست ها، قابل مقایسه نیست و روحیه صهیونیست ها به شدت آسیب پذیر و مختل شد.
این سرلشکر بازنشسته لبنانی ابراز امیدواری کرد که هرچه زودتر جنگ دیگری رخ دهد چرا که قطعا نتیجه اش یا نابودی اسرائیل است یا توازن قدرت به نفع لبنان خواهد بود و به گرفتن حق همه از این رژیم منتهی خواهد شد.
وی همچنین به دلایلی رژیم صهیونیستی را ضعیف تر از گذشته توصیف کرد؛ یکی، سفرها و دیدارهای «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر این رژیم به روسیه و دست به دامن مسکو شدن برای تامین امنیت شمال فلسطین اشغالی؛ دیگری افزایش دیوارکشی ها و اقدامات تدافعی از جانب اسرائیل برای حمایت از شهرک ها و سربازان خود از هرگونه عملیات احتمالی مقاومت.

**جنگ نه فقط با مقاومت، بلکه با لبنان

ژنرال لبنانی در بخش دیگری از گفت و گو با ایرنا، درباره اینکه آیا جنگ علیه مقاومت بود یا کل لبنان، اظهار داشت: رژیم صهیونیستی در جنگ های گذشته می گفت که هدفش تنها مقاومت است و به خیال خود با این کار، حاکمیت و دولت لبنان را از مقاومت جدا می کرد؛ اما اینک اعلام می کند که در جنگ آینده، همه دولت لبنان و گروه ها را بدون استثنا به یک چشم می بیند. رئیس آن رژیم و رسانه های مختلف بارها اعلام کردند که در جنگ بعدی کل لبنان هدف خواهد بود.
وی افزود: در جنگ 33 روزه، منابع انرژی، زیرساخت ها، پل ها وراه های ارتباطی اصلی در همه مناطق لبنان از سوی اسرائیلی ها مورد هدف قرار گرفت و همه مسئولین لبنانی در تماس های تلفنی مورد تهدید واقع شدند،. همچنین خسارت های زیادی هم به ارتش لبنان وارد شد، چرا که تجاوزگران می گفتند ارتش در جنوب به مقاومت کمک می رساند.
شحیتلی این را گفت که در اثناء جنگ، طی تماسی مستقیم با فرمانده ارتش لبنان، اسرائیلی ها او را تهدیدکردند که در صورت عدم توقف کمک ارتش به مقاومت، مرکز اصلی فرمانده ارتش را منهدم خواهند کرد.
وی کسانی را که معتقدند اسرائیل بین مقاومت و غیرمقاومت تفاوت قائل می شود، سخت در اشتباه دانست، و تصریح کرد: هیچ کشوری از راه دیپلماسی نتوانست جلوی اسرائیل را در حمله به لبنان بگیرد و این در حالی بود که لبنان اعلام می کرد جنگ با اسرائیل را نمی خواهد و سلاح های خود را در انبارها نگه داشته است.

**پیامدها و نتایج جنگ برای لبنان

عبدالرحمن شحیتلی در ادامه گفت و گو با ایرنا یادآور شد: جنگ، لبنان را با پیامدهای اقتصادی بزرگی روبرو کرد و اگر کشورهایی مانند ایران نبودند، بازسازی شهرها و روستاهای اصلی جنوب که در جنگ کاملا ویران شد و حومه جنوبی بیروت که بسیاری از مجتمع های مسکونی آن با خاک یکسان شده بود، ما در بحران بسیار بزرگی بودیم که برخاستن از آن بسیار دشوار بود.
وی به پیامدهای سیاسی جنگ علیه لبنان هم اشاره کرد و گفت: به نظرم پیامدهای سیاسی جنگ، به نفع لبنان بود، و منطق آن دسته ای را که در لبنان، اسرائیل را به عنوان نجاتبخش قلمداد می کردند، تغییر کرد.
ژنرال لبنانی اضافه کرد: این جنگ باعث شد، برخی برگردند و به محور مقاومت اعتراف کنند.
شحیتلی در زمینه نظامی نیز اظهار داشت: در این جنگ قدرت و خبرگی مقاومت افزایش یافت و نظریه ای که همیشه ما بر آن تاکید داشتیم اثبات شد، یعنی نظریه ای که قائل بود رویارویی تاکتیکی با ارتش ها و گردان ها و سبک های سنتی در برابر اسرائیل کارساز نیست، چرا که علاوه بر قدرت خود، آنها همواره از سیل حمایت های آمریکایی بهره مند می شوند. در مقابل استراتژی نبرد با اسرائیل با ایمان و عقیده و نبردی نامنظم بود که جواب می داد.
این فرمانده عالی رتبه پیشین ارتش لبنان همچنین گفت که اسرائیل در سال 2006 نتوانست جنوب را اشغال کند و عملیات نظامی آن به معنای کامل، شکست خورد. در مناطق پراکنده ای حضور داشتند، اما به تسخیر درنیاوردند و مقاومت عنصر بازدارنده در برابر رژیم صهیونیستی در اشغال لبنان به شمار می رفت که منتظر آنها می ماند و به محض ورود نیروهای آنها، قلع و قمشان می کرد.

**ارتش لبنان، در کنار مقاومت

ژنرال شحیتلی با بیان اینکه ارتش لبنان طی سالهای اخیر پیشرفت زیادی کرده، به بررسی انواع آن پرداخت.
بنابر گفته وی، ارتش اکنون روی گردان های واکنش سریع، نیروهای ویژه، تکاوران و دسته های ضدخرابکاری بیشتر تمرکز کرده و مبارزه با دشمن صهیونیستی و تروریستی بخشی از رویکرد نیروهای ارتش لبنان است.
این نظامی عالی رتبه، تاکید کرد: رزمنده مقاومت و سرباز ارتش، هر دو از بطن و آغوش یک اجتماع، سیاست، جغرافیا برخاسته اند و هیچ کسی نمی تواند بر رویارویی میان ارتش و مقاومت حساب بازکند.
شحیتلی خاطر نشان کرد که شیعی، سنی و مسیحی در برابر اسرائیل خواهند ایستاد و افسران ارتش در کنار نیروهای مقاومت هستند.
از او پرسیدیم بنابر سناریویی که مقاومت مبنی بر ورود به سرزمین های اشغالی در صورت وقوع جنگ، مطرح کرده، آیا ارتش نقش پشتیبانی را بازی خواهد کرد یا ممکن است که نیروهای ارتش لبنان نیز در کنار رزمندگان مقاومت دست به عملیات فرا مرزی بزنند.
این کارشناس مسائل نظامی گفت در صورت وقوع هر جنگی، چندین سناریو پیش بینی می شود که روند نبرد آن را تعیین خواهد کرد، ممکن است کار به جایی برسد که ارتش لبنان، ضرورت ببیند برای دفاع از خود و ضد حمله به دشمن، اقدام به عملیات هایی در خاک فلسطین اشغالی بزند، اما به نظرم بیشترین نقش ارتش، دفاع از لبنان خواهد بود.

**قواعد درگیری در سوریه و لبنان

عبدالرحمن شحیتلی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی همواره به دنبال جنگ بوده است، گفت که آنها اکنون نمی توانند؛ صهیونیست ها اگر روزی توان جنگ داشته باشند، لحظه ای درنگ نمی کنند و این جنگ را به راه می اندازند.
ژنرال پیشین ارتش لبنان ادامه داد: سید حسن نصرالله در یکی از سخنرانی های خود گفت که قواعد درگیری تغییر کرده و خیلی از کارشناسان هنوز به دنبال این تغییرات هستند. باید گفت که قواعد درگیری به سادگی در شمال سرزمین های اشغالی است، از دریایی «الناقوره» تا «طبریا» و «شبعا» در لبنان تا بلندی های «جولان» در سوریه زمین بازی ما شده است، و این را پاسخ جدی حزب الله به شهادت فرزند «حاج عماد مغنیه» فرمانده فقید حزب الله به همراه چند تن دیگر از جمله ژنرال ایرانی، اثبات کرد.
خاورم**م.ا**2054*1049

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سیاسی لبنان مقاومت جنگ 33 روزه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۸۹۳۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حزب الله هزار و ۵۰۰ موشک به اسرائیل شلیک کرده است

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا از خبرگزاری سما فلسطین، رادیو ارتش رژیم صهیونیستی همچنین گزارش داده که حزب الله لبنان از ماه ژانویه تا فوریه حدود ۸۷۰ موشک به فلسطین اشغالی شلیک کرده است.

این در حالی است که رسانه‌های صهیونیستی امروز (یکشنبه) اعلام کردند که حزب الله طی روز جاری بیش از یکصد موشک به شمال فلسطین اشغالی شلیک کرده است.

به گزارش ایرنا، با آغاز عملیات «طوفان الاقصی» توسط گروه‌های مقاومت فلسطین، حزب‌الله لبنان در راستای درگیر کردن بخش عمده‌ای از نظامیان صهیونیست در شمال فلسطین و کاهش فشار بر مقاومت در غزه، اقدام به انجام عملیات‌های روزانه و سنگین علیه اهداف رژیم صهیونیستی در داخل خاک فلسطین کرده است.

در این باره رسانه‌های صهیونیستی نیز بارها اعتراف کرده‌اند که حزب‌الله در شمال سرزمین‌های اشغالی فلسطین همچنان دست برتر را دارد و ارتش اسرائیل در این منطقه به دام افتاده است.

دیگر خبرها

  • حزب‌الله پاسخ حملات اسرائیل را داد
  • حملات جنگنده‌های ارتش اسرائیل به جنوب لبنان
  • «صبر» با چاشنی توازن راهبردی قدرت/ المیادین در یادداشتی از راهبرد ایران در تقابل با رژیم صهیونیستی نوشت
  • ۴ عملیات حزب‌الله علیه صهیونیست‌ها/ گنبدآهنین هدف قرار گرفت
  • مقام نظامی لبنانی: حمله احتمالی به رفح جبهه‌های مقاومت را شعله‌ورتر خواهد کرد
  • حمله موشکی حزب‌الله به مقر فرماندهی لشکر اسرائیل در جولان
  • شلیک ۷۰ راکت از لبنان به جولان اشغالی سوریه
  • حزب الله هزار و ۵۰۰ موشک به اسرائیل شلیک کرده است
  • رسانه اسرائیل : حزب الله یک هزار و ۵۰۰ موشک به اسرائیل شلیک کرده است
  • اسرائیل دست به دامن فرانسه برای کاهش حملات حزب الله